Τα οφέλη της πρωινής ρουτίνας

ta-ofeli-tis-proinis-roytinas

Τα οφέλη της πρωινής ρουτίνας

«Φρόντισε εξαιρετικά την αρχή της μέρας σου και η υπόλοιπη μέρα θα φροντίσει μόνη της τον εαυτό της. Κάνε δικό σου το πρωί σου.
Ανύψωσε τη ζωή σου» λέει ο Robin Sharma

Πριν μερικούς μήνες διάβασα το βιβλίο του Robin Sharma «Το Κλαμπ των 5 π.μ» και ξεκίνησα την πρωινή ρουτίνα 20/20/20. Ξυπνάω μια ώρα νωρίτερα και την αφιερώνω στον εαυτό μου.

Ο Sharma εξηγεί στο βιβλίο τη σημασία της πρωινής ρουτίνας. Χωρίζουμε την ώρα σε 3 εικοσάλεπτα. Το πρώτο εικοσάλεπτο το αφιερώνουμε στην άσκηση, το δεύτερο εικοσάλεπτο στη σκέψη και το τρίτο εικοσάλεπτο στην ανάπτυξή μας.

20’ Σωματική άσκηση

Να διατηρούμε το σώμα μας σε καλή φυσική κατάσταση. Τρέξιμο, περπάτημα, γυμναστική, κολύμπι, pilates, ή ό,τι άλλο θέλετε.

20’ Σκέψη

Μπορείτε να κάνετε διαλογισμό, οραματισμό, προσευχή, να γράψετε στο ημερολόγιό σας, ό,τι σας αρέσει και έχετε προτίμηση. Στόχος είναι να ενισχύσετε την επίγνωση του εαυτού σας, να απολαύσετε λίγη ηρεμία, να μπείτε σε φάση γαλήνης, να μειώσετε το άγχος, να δημιουργήσετε την εσωτερική σας ευτυχία.

20’ Ανάπτυξη

Διάβασμα βιβλίων, ακρόαση βιβλίων, cd, ανασκόπηση στόχων, podcasts, για να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας, να βελτιώσετε την επαγγελματική σας υπεροχή, να μάθετε από άλλους ανθρώπους που έχουν πετύχει, να εμβαθύνετε στην προσωπική και επαγγελματική σας ανάπτυξη. Θα οξύνετε τη διάνοιά σας και θα διευρύνετε τις γνώσεις σας.

Δοκιμάστε το. Σας το συστήνω.

Φτιάξτε τη δική σας πρωινή ρουτίνα και ξεκινήστε την άμεσα. Όταν αισθάνεστε ότι θέλετε να τα παρατήσετε, να επιμένετε και να μένετε πιστοί στην υπόσχεση που δώσατε στον εαυτό σας!
Χρειάζονται εξήντα έξι μέρες για να σας γίνει συνήθεια.

Να θυμάστε ότι οι επιτυχημένοι άνθρωποι καθορίζονται από τις συνήθειες τους. Έχουν αυτοπειθαρχία, πείσμα, ανθεκτικότητα και αυτοπεποίθηση.

Φιλικά,
Άννα

AKV Personal and Business Coaching

Άννα Κονταράτου

akv-ebook-oi-kleftes-tou-xronou

eBook Δώρο για εσάς!

Κλείστε 30 λεπτά δωρεάν συνεδρία και θα λάβετε με email ένα eBook για την διαχείριση του χρόνου σας.

Career Coaching
Άννα Κονταράτου
15 Λεπτά Δωρεάν Συνεδρία Online

Κλείστε 15 λεπτά δωρεάν συνεδρία και θα λάβετε με email ένα eBook για την διαχείριση του χρόνου σας.

Αν είσαι επιχειρηματίας, ελεύθερος επαγγελματίας ή ιδιώτης και αντιμετωπίζεις διάφορες προκλήσεις σε επαγγελματικό ή προσωπικό επίπεδο συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσω άμεσα μαζί σου για να κλείσουμε online ραντεβού με σκοπό να γνωριστούμε και να σου δώσω χρήσιμες συμβουλές, ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!