Σύμβουλος Διαχείρισης Εργασιακών Σχέσεων

Τι είναι η Διαχείριση Σχέσεων στην Εργασία;

Ένα από τα βασικά θέματα που απασχολούν κάθε εργαζόμενο είναι το εργασιακό περιβάλλον. Η ευχάριστη επικοινωνία και η συνεννόηση τόσο με τους συναδέλφους όσο και με τους προϊσταμένους, είναι απαραίτητα στοιχεία για να υπάρχει ένα αρμονικό και συνεργατικό κλίμα και για να εκτελούνται οι εργασίες εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά.

Βέβαια, οι εργασιακές σχέσεις είναι αρκετά περίπλοκες, γιατί οι άνθρωποι σε όλο το φάσμα της ιεραρχίας καλούνται να συνυπάρχουν και να συνεργάζονται υπό στρεσογόνες καταστάσεις και με ανθρώπους που ίσως να μην ταιριάζουν. Είναι υψίστης σημασίας, όμως, να διατηρούνται χαμηλοί τόνοι και ψυχραιμία σε καταστάσεις πίεσης και έντονου άγχους. Ένας επαγγελματίας σύμβουλος εργασιακών σχέσεων έρχεται για να δώσει την λύση σε κάθε επικοινωνιακό πρόβλημα. Με την αποφυγή παρεξηγήσεων και την διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος όπου ο καθένας νιώθει ασφαλής να πάρει πρωτοβουλίες, να μοιραστεί τις ιδέες, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του, δημιουργείται το αίσθημα μιας μονιασμένης και αγαπημένης ομάδας. 

Άννα Κονταράτου - Σύμβουλος Διαχείρισης Εργασιακών Σχέσεων
Workplace Relationship Management

Σε ποιους απευθύνεται η Διαχείριση Εργασιακών Σχέσεων;

Οι υπεύθυνοι μιας επιχείρησης, που έχουν υπό την καθοδήγηση και την αιγίδα τους έναν, δέκα, εκατό ή και παραπάνω υπαλλήλους, έχουν την υποχρέωση να κάνουν τους υφισταμένους τους να χαίρονται που βρίσκονται στον χώρο εργασίας τους, να νιώθουν ασφαλείς να παίρνουν πρωτοβουλίες, να εξελίσσονται ως επαγγελματίες και να γνωρίζουν ανθρώπους με τους οποίους μπορούν να συνεργαστούν και να συνεννοηθούν. Οι κάτοχοι διευθυντικών θέσεων είναι σημαντικό να έχουν υπομονή όσο εκπαιδεύουν νέα άτομα, να αναγνωρίζουν την καλή δουλειά και τις επιτυχίες τους και να τους εξηγούν με ευγενικό και καλοπροαίρετο τρόπο τα λάθη τους.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι χρειάζεται να εμπνέουν εμπιστοσύνη στους προϊσταμένους και στους πελάτες, ότι είναι καλοί ακροατές και ότι είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται γρήγορα ένα πρόβλημα και βρίσκουν άμεσα την λύση του. Η ευγένεια και η ψυχραιμία είναι αρετές που μαθαίνονται και με την εξάσκηση γίνονται δεύτερη φύση.

Μάθετε περισσότερα για την υπηρεσία Σύμβουλος Διαχείρισης Εργασιακών Σχέσεων

Πλεονεκτήματα

 • Υπάρχει ένα ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον που όλοι χαίρονται να εργάζονται σε αυτό.
 • Οι παρεξηγήσεις και οι καβγάδες μειώνονται στο ελάχιστο.
 • Η αρμονία και η ομαδικότητα προσελκύει νέους πελάτες.
 • Προβλήματα λύνονται εύκολα και γρήγορα.
 • Όλοι οι εργαζόμενοι είναι πρόθυμοι να παίρνουν πρωτοβουλίες.
 • Σεβασμός και εκτίμηση προς την προσωπικότητα, τις απόψεις και την εργασία όλων των ανθρώπων.
Σύμβουλος διαχείρισης εργασιακών σχέσεων
Σύμβουλος διαχείρισης εργασιακών σχέσεων

Αποτελέσματα

 • Σε ακούνε προσεκτικά όταν επικοινωνείς ένα θέμα.
 • Έχεις αρμονικές σχέσεις με την ομάδα σου.
 • Λύνεις με αποτελεσματικό τρόπο τα θέματα που προκύπτουν με τον προϊστάμενο σου, τον συνεργάτη σου, τον εργοδότη σου. 
 • Διαχειρίζεσαι τις εντάσεις στην εργασία σου χωρίς καβγάδες και θυμό.
 • Γίνεσαι παράδειγμα προς μίμηση όσον αφορά την επίλυση θεμάτων που προκύπτουν από τη συνεργασία σου με την ομάδα σου. 
 • Αποδέχεσαι τη διαφορετικότητα των απόψεων και της σκέψης.
 • Δημιουργείς ατμόσφαιρα ασφάλειας και εμπιστοσύνης στην επικοινωνία σου με τους συνεργάτες σου.

Γιατί να επιλέξετε την κυρία Κονταράτου για το πρόγραμμα Διαχείρισης Εργασιακών Σχέσεων;

Το να διαμορφωθεί ένα φιλικό και αρμονικό εργασιακό περιβάλλον ακούγεται απλό και ως κάτι που προκύπτει φυσικά, και για αυτό πολλοί εργοδότες δεν ασχολούνται με αυτό τον τομέα της διοίκησης μιας επιχείρησης. Παρόλα αυτά, η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Η τέχνη του διαλόγου είναι απαραίτητη για να υπάρχει αλληλοσεβασμός και κατανόηση ανάμεσα σε όλα τα μέλη μιας ομάδας ανεξαρτήτως της θέσης τους. Η πολύπειρη business coach Άννα Κονταράτου είναι σε θέση να διδάξει σε όλους όσους έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους στον χώρο εργασίας τους, είτε πρόκειται για την επικοινωνία με εργαζομένους ή πελάτες, πώς να είναι άριστοι ακροατές και να κάνουν τους γύρω τους να νιώθουν άνετα και όμορφα. Με αυτό τον τρόπο, ο κάθε υφιστάμενος, προϊστάμενος ή πελάτης, ακόμα και ο πιο απαιτητικός, αισθάνεται ότι μιλάει με ανθρώπους που τον σέβονται, τον εκτιμούν και που θα κάνουν τα πάντα για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες και τα συμφέροντά του.

Μάθετε περισσότερα για τις υπηρεσίες μας στο Business Coaching στο akvcoaching.com.

 

Χαρούμενοι Πελάτες

Φόρμα Επικοινωνίας

Career Coaching
Άννα Κονταράτου
15 Λεπτά Δωρεάν Συνεδρία Online

Κλείστε 15 λεπτά δωρεάν συνεδρία και θα λάβετε με email ένα eBook για την διαχείριση του χρόνου σας.

Αν είσαι επιχειρηματίας, ελεύθερος επαγγελματίας ή ιδιώτης και αντιμετωπίζεις διάφορες προκλήσεις σε επαγγελματικό ή προσωπικό επίπεδο συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσω άμεσα μαζί σου για να κλείσουμε online ραντεβού με σκοπό να γνωριστούμε και να σου δώσω χρήσιμες συμβουλές, ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!